Helsinge
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

TV: mandag d. 20. november 2023

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

TV: mandag d. 20. november 2023

DR1

05:20  

Jordemoderen IX (10:10)
Jordemoderen IX (10:10) Engelsk dramaserie fra 2020. (Call the Midwife) Nonnatus House får besked om, at kommunen vil beskære stedets bevillinger. Søster Julienne beslutter at tage sagen i egen hånd, men er det muligt at få kommunen til at ændre beslutningen?

06:15  

Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo (2:6)
Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo (2:6) Norsk dokumentarserie fra 2022. (Der ingen skulle tru at nokon kunne bu) Da fiskeskipperen Svein J. Vatnøy bliver enkemand på en norsk ø længst mod vest, ser tingene dystre ud. Men en dag dukker en svensk, kvindelig hoteldirektør op.

06:55  

OBS
OBS OBS. Oplysning til borgerne om samfundet. Denne gang om Alzheimerforeningen, sådan kan du selv teste hjernen.Havmiljøvogter - Havfald. Sundhedsdatastyrelsen

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN Selvom kræftpatienter har ret til behandling i udlandet er kun fire blevet henvist siden foråret.

07:15  

Explainer - Hvorfor er julen rød og grøn?
Explainer - Hvorfor er julen rød og grøn? Hvis man spørger folk, hvilke to farver de forbinder med julen, vil mange nok svare rød og grøn. For selvom julen er en blanding af forskellige traditioner og skikke, så fylder de to farver stadig meget i den glade højtid. Men hvorfor er det sådan?

07:20  

Kalahariørkenens hemmelige alliancer (2:2)
Kalahariørkenens hemmelige alliancer (2:2) Tysk natur-serie fra 2021. (Kalahari, Land of secret alliances) I den store Kalahari-ørkenen i det sydlige Afrika er klimaet aldrig forudsigeligt. Her kan blive 50 grader varmt, og i et særligt tørt og vanskeligt år er samarbejdet mellem dyr og planter vigtigere end nogensinde for at finde føde og vand nok. Oplev, hvordan dyr deler deres hjem med mordere, planter danner hemmelige og intime alliancer og flokjægere, står sammen og hjælper hinanden.

08:15  

Inspector Morse: Mord på universitetet
Inspector Morse: Mord på universitetet Engelsk krimi fra 1988. (Inspector Morse: The Settling of the Sun) Oxfords universitetsmiljø bliver skueplads for et bizart og grusomt mord. Under velkomstmiddagen for en gruppe udenlandske studerende på sommerkursus får en ung japaner et ildebefindende. Kort efter bliver han fundet død på sit værelse - naglet fast til gulvet i korsfæstelsespositur og med tungen skåret af. En ny sag for Morse og Lewis. Morse: John Thaw. Lewis: Kevin Whately. Jane Robson: Anna Calder Marshall. Instruktion: Peter Hammond.

DR2

05:30  

Desert One: Gidseldramaet i Teheran
Desert One: Gidseldramaet i Teheran Amerikansk dokumentar fra 2019. (Desert One) Det er en af de mest vovede redningsaktioner i amerikansk historie. I 1979 besatte militante islamiske studerende USA's ambassade i Teheran og tog 52 amerikanere til fange. Gidseldramaet varede i 444 dage, mens præsident Jimmy Carter forhandlede og bag kulisserne igangsatte en ambitiøs redningsmission. Her er historien om den hemmelige militære operation, der stadig hjemsøger de overlevende - og forandrede forholdet mellem USA og Mellemøsten.

08:00  

Radioavisen
Radioavisen Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

08:05  

Morgenandagten
Morgenandagten Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.

08:30  

Seneste nyt fra TVA Live
Seneste nyt fra TVA Live

TVR

05:00  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:10  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:16  

Hunden Ib - læsser jorden af
Hunden Ib - læsser jorden af

05:20  

Sultne bjørne - julemagi
Sultne bjørne - julemagi

05:25  

Ramasjang Mysteriet (2)
Ramasjang Mysteriet (2) Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

05:55  

Ernest & Celestine II
Ernest & Celestine II

06:10  

Sarah og And (33)
Sarah og And (33)

06:20  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

06:30  

Bamselægen - Galdesten (5)
Bamselægen - Galdesten (5) Alfred kommer ind med sin bamse Petra, fordi den er blevet gul i øjnene. Da de undersøger den nærmere, finder de ud af, at den har galdesten. Det kan være farligt, fordi kroppen så ikke kan komme af med giftstoffer, så derfor skal Petra opereres.

06:50  

Motor Mille og Børnebanden - Prut i parfumen
Motor Mille og Børnebanden - Prut i parfumen Puha! Der lugter af prut i hele byen, og ALLE børn har fået stuearrest. Motor Mille og Børnebanden følger lugten hen til fyrtårnet. Langemand og hans mor har puttet prutlugt i alle de voksnes parfumer, men Motor Mille bruger Fuglen og en æggebombe, og så bliver det værst for dem selv.

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:12  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:13  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:15  

Simon
Simon

07:25  

Bluey
Bluey

07:30  

Hey Duggee (49)
Hey Duggee (49)

07:35  

Onkel Rejes sørøvershow II (11)
Onkel Rejes sørøvershow II (11) Dr. John har kidnappet Sigurds ven Theordor for at koge ham om til et skønhedsprodukt. Onkel Reje og Brille er heldigvis klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer et stinkdyrs stinkkirtel, General Igor Stravandski og ægte zombier i spøgelsestoget i det nedlagte tivoli på Erik Påskeøen. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

07:55  

Paddington II
Paddington II

08:05  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:15  

Vidundervovsen Vaffel (5)
Vidundervovsen Vaffel (5)

08:30  

Mission Valhalla (2)
Mission Valhalla (2) Ask Yggdrasil visner! Og hvis livets træ - hvis grønne krone rækker ud over alle rigerne rundt om Asgård - er begyndt at tabe sine blade, må noget være riv-rav-ruskende galt. Tordenguden Thor drager sammen med den modige jordiske helt Luke ud for at finde ud af, hvorfor træet er ved at dø. For Valhalla!

08:45  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

 
DR1

10:00  

Bag murene på Stockholms Slot (1:4) Kongens barndomshjem
Bag murene på Stockholms Slot (1:4) Kongens barndomshjem Svensk dokumentarserie fra 2023. (Innanför slottets väggar) Prinsesse Christina og kong Carl XVI Gustaf voksede op i sydfløjen af det kongelige slot i Stockholm. Kronprinsesse Victoria tilbragte også fem år på slottet. Hvordan var det? Hvad er deres stærkeste minder fra en barndom i så specielle omgivelser?

10:10  

Antikkrejlerne med kendisser (172)
Antikkrejlerne med kendisser (172) Nogle af Storbritanniens kendteste antikvitetseksperter slår sig sammen med en række kendte i jagten på antikviteter og loppemarkedsfund. Hvilket hold kan skabe den største fortjeneste?

11:10  

Antikkrejlerne XXVI (9:25)
Antikkrejlerne XXVI (9:25) Antikvitetseksperter konkurrerer mod hinanden om at købe antikviteter og sælge dem på auktion.

DR2
TVR

09:00  

Gigantosaurus II
Gigantosaurus II

09:11  

Vilde vidunderlige dyr: Musens flugt fra uglen
Vilde vidunderlige dyr: Musens flugt fra uglen En halsbåndmus er på nattejagt efter noget at spise. Den finder et lækkert agern og begynder at gnaske. Men en stor hornugle hører det, så musen må flygte fra uglen, for ikke selv at blive spist.

09:15  

Vilde vidunderlige dyr: Skovmyrerne fanger en skarnbasse
Vilde vidunderlige dyr: Skovmyrerne fanger en skarnbasse En stor skarnbasse er på vej direkte mod en myretue. Myrerne alarmerer hinanden og går til angreb. For en skarnbasse kan nemlig blive til lækker myremad, hvis myrerne altså kan vinde over det store insekt.

09:20  

Hemmelige dyr: Nogen spiser af skraldet (4)
Hemmelige dyr: Nogen spiser af skraldet (4) Mathias på 8 år har opdaget noget mærkeligt; en skraldespand fuld af bidemærker, lige der hvor han plejer at spille fodbold. Derfor har han bedt Isabel om at komme til Skanderborg for at finde ud af, hvad det mon kan være for et hemmeligt dyr, der spiser af skraldet.

09:35  

MikroMakkerne - Ådseljagt
MikroMakkerne - Ådseljagt MikroMakkerne ruller trækvognen ud i naturen og går på krible krable jagt. I dag går Selma og Milton på ådseljagt. Et ådsel er et dødt dyr, som mange små dyr lægger æg i og spiser af. Sammen med NaturMikkel besøger de et rådnebur, som lugter fælt men er spændende at se.

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Dinosaurerna levede på planeten i 165 millioner år. Vi mennesker har kun været her i 300.000 år. Så selvom dinosaurerne er uddøde, har de levet på planeten meget længere, end vi har. Dette og meget mere fakta vil hjælpe dig hvis du ser med i DinoLaboratoriet.

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet For millioner af år siden, blev vores planet ramt af en ekstra kraftig meteorit. Den kom ind på planeten 70 gange hurtigere end et fly. Konsekvenserne var enorme. Dette og meget mere fakta vil finde ud af, hvis man ser på Dinolaboratoriet!

09:45  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

09:55  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

10:03  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:05  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:05  

Alices eventyr
Alices eventyr

10:20  

Hr. Skægs hotel - Rummanden (1)
Hr. Skægs hotel - Rummanden (1) Hr. Skæg ser et mærkeligt væsen træde ind i receptionen. Men det viser sig at være en rar russisk rummand. Han er løbet tør for mad og savner nogle at snakke med. Hr. Skæg lærer at lave space food, og rummanden er glad for at have nogen at spise sammen med.

10:35  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at haletudser bliver til frøer? Tag med Lille Nørd på frø-eventyr, og se hvad der sker når Anders fanger frøer og om Katrine tør holde en frø.

10:40  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at pindsvinet er en farlig kriger? Tag med Lille Nørd på jagt efter pindsvin, og se hvorfor Katrine og Anders skal være "sorte-som-natten" ninjaer.

11:05  

Onkel Rejes Sørøvershow (5)
Onkel Rejes Sørøvershow (5) Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af Adrian, der skal med på skattejagt. Se om de finder Sørøver Jørgens forsvundne lyserøde sørøverbukser, så de kan få guldskatten af ægte chokolade. Mød også Onkel Rejes gamle skolelærer Kannibalen, og se om Adrian og Onkel Reje kan vinde over Kæmpekrabben Ronaldo i sørøverfodbold. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt

11:30  

Skæg med bogstaver - F
Skæg med bogstaver - F Ta' med Hr. Skæg ud at lege, danse og synge i en verden af ord, magi og masser af skæg. I dag skal Hr. Skæg fodre bogstavet F, men det er stukket af, og han må have hjælp til at lede. Han skal også finde en ny ven til sin hemmelige vennebog, og så mangler han en flyvemaskine på sin øde ø.

11:50  

Vilde venner II (7)
Vilde venner II (7) Der er altid travlt i Vilde Venners klub hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Aske og Ellen, der har vagten i klubhuset. De skal ud på en helt særlig fisketur og bygge et nyt hus til de store ællinger. Og så skal de redde en mågeunge, der muligvis har brækket vingen.

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN Blot fire kræftpatienter er blevet sendt til hurtigere behandling i udlandet siden marts.

12:15  

Frank & Kastaniegaarden - Nøgenbyg og Newyorker-stemning
Frank & Kastaniegaarden - Nøgenbyg og Newyorker-stemning Et gammelt udgået asketræ skal omdannes til et eksklusivt fuglebo med rå newyorker-stemning, og Frank går i gang med at slibe motorsaven. Grønne linser skal afprøves som en ny afgrøde på Kastaniegaarden, og nøgenbyg bliver sået med hjælp fra Solveig.

12:45  

Nak & Æd - en hornfisk på Orø (5:10)
Nak & Æd - en hornfisk på Orø (5:10) Sæson 8 (2017). Der er forår i luften. Jørgen og Nikolaj er denne gang taget til Isefjordens perle, Orø. Her håber jægeren, at han kan vise Nikolaj, hvordan man fanger hornfisk. Derfor slår de lejr i vandkanten og indkalder en dygtig hjælper til fiskeriet. Nu håber de bare på, at hornfisken er kommet til Orø. www.dr.dk/nak www.facebook.com/nakogaed

13:31  

En lille pause med Søren Ryge
En lille pause med Søren Ryge

13:40  

Rick Steins elskede Cornwall II (13:15)
Rick Steins elskede Cornwall II (13:15) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Rick Stein's Cornwall) Denne gang besøger Rick Stein et mausoleum med en ret makaber historie. Nær ved Bedruthan Steps møder han kokken Emily Scott, der genskaber det måltid, hun lavede til præsident Joe Biden under det seneste G7-topmøde. Bagefter drager han til søs med en inspirerende organisation, der tilbyder surf-terapi.

14:10  

Hammerslag 2016 (17)
Hammerslag 2016 (17) Hammerslag er i denne uge taget syd for grænsen til Tysklands svar på St. Tropez. Øen Sild er de rige og berømtes ferieparadis, og her skal man have den helt store pengepung frem, hvis man vil byde på de eftertragtede boliger. Vi starter dog i en lidt anden prisklasse på Rømø, hvor der venter mæglerne et hyggeligt, stråtækt sommerhus. Vært: Christian Degn

14:55  

Kender Du Typen? 2019 - Med præst og papvin
Kender Du Typen? 2019 - Med præst og papvin Hvilken kendt dansker har et tæt forhold til sin præst og griner højt over en øl med vennerne i Marineforeningen? Livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup skal gætte, hvem der har en passion for sociale fællesskaber i det lokalsamfund, hun bor i, når Kender Du Typen? besøger en lille by ved Limfjorden. Vært: Mads Steffensen

DR2

12:00  

Seneste nyt fra TVA Live
Seneste nyt fra TVA Live

TVR

12:10  

Sovedyr på eventyr II (1) - Allan og Piratprinsessen
Sovedyr på eventyr II (1) - Allan og Piratprinsessen Historier med børns sovedyr i hovedrollerne. Rosa besøger Vigga, som har en sovedyrshest, der hedder Allan og er meget kilden. På Viggas værelse finder de et billede af Vigga, da hun var klædt ud som en sej piratprinsesse til fastelavn. Så i eventyret bliver Allan til en pirat, der går i land på en sej piratprinsesses ø, for at røve skatte sammen med sin far. Problemet er bare, at det kan være meget svært at røve, fægte og slås som en ægte pirat, når man er så kilden som Allan.

12:30  

Ramajetterne II (4)
Ramajetterne II (4) Der er kaos i Ramasjang Lufthavn. Kan det mon være den nye dygtige medarbejder, som Kristian har ansat, der i virkeligheden er skyld i alle problemerne?

12:58  

John Dillermand (18)
John Dillermand (18) John ønsker sig en racercykel, så han kan være med i et rigtig cykelløb. Men da dilleren stjæler en cykel og snyder sig til at vinde cykelløbet, må John lære, at snyd og tyveri ikke er vejen frem.

13:00  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu er det blevet tid til endnu en omgang med Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally. I den sidste semifinale skal hvirvelvindene fra Team Tornado køre imod de toptunede Formel 1-drenge. Der er smæk på, når de to hold kører ned ad Striben, ud på specialbanen i en skatepark og - ikke mindst - tre gange rundt på Ramasjang Ringen. Hvilket hold er bedst og vinder den sidste plads i årets finale?

13:25  

Heino fikser alt - Cyklen (12)
Heino fikser alt - Cyklen (12) Malthe har brug for hjælp med sin cykel, men Heino misforstår Malthe en smule, og det går ikke helt som planlagt.

13:35  

Sofus (1)
Sofus (1) Sofus lander hos Mikkel, der bor på en gård i Danmark. Der er masser af maskiner, en sød hund og mange køer. Mikkel driller sin søster, men ender med at sige undskyld, så de kan lege igen. Sofus laver 'Sofussjov' med Mikkel og dagen slutter med boblebad og en gave fra Mikkel til Sofus.

13:50  

Superhelten Sprinter Galore (5)
Superhelten Sprinter Galore (5) Det ser ud til, at DiktaThor endelig har haft held med at få ram på superhelten Sprinter, som nu er flygtet fra problemerne. Men er han nu også det? Eller bruger Sprinter bare sin superheltehurtighed til at overrumple DiktaThor?

14:03  

Superhelten Sprinter Galore (6)
Superhelten Sprinter Galore (6) Det er blevet dagen, hvor en nyt kuld bhilkhaneræg skal leveres, men Cleopatra vil stjæle dem og lave sin egen lille hær af tyveknægte. Hun har dog ikke taget højde for, at sådan en flok æg er svære at styre - eller for superhelten Sprinter.

14:05  

Oda Omvendt (8)
Oda Omvendt (8) Esther tager instrumenter med i børnehave, og det er Balder ikke vild med; musik er ikke hans kop te. Hjemme laver Esther et orkester, men hendes forældre har hovedpine og skynder sig at fjerne instrumenterne. Kun Oda Omvendt kan hjælpe Esther med at få musikken tilbage - eller kan hun? Samtidig får Balder nyt tøj, der passer til hans drøm om at blive konge af Sort Stue.

14:15  

Storm på Stillevænget (21:24)
Storm på Stillevænget (21:24) Den store finale i Julekampen nærmer sig, og Stillevænget samler kræfter inden det går løs.

14:30  

Motor Mille på maskintur (8)
Motor Mille på maskintur (8) Motor Mille er vild med alle slags maskiner. Faktisk så vild, at hun også gerne vil lære at køre en skraldebil. Hun er derfor nødt til at lære at tømme gadens skraldespande og bagefter køre skraldet på forbrændingen. Det får hun to garvede skraldemænd til at hjælpe sig med, og det skal vise sig at være et spørgsmål om centimeter, om man kan køre en skraldebil.

14:45  

Kika og Bob (24)
Kika og Bob (24) Pigen Kika og brandmanden Bob drager på fantastiske eventyr.

DR1

15:40  

Fader Brown VI (8:10)
Fader Brown VI (8:10) Engelsk krimiserie fra 2017. (Father Brown) Fader Brown er katolsk præst i et lille landsbysamfund i 1950'ernes England. Og så er han lidt af en menneskekender med et særligt talent for at opklare forbrydelser.

16:25  

Fader Brown VI (9:10)
Fader Brown VI (9:10) Engelsk krimiserie fra 2017. (Father Brown) Fader Brown er katolsk præst i et lille landsbysamfund i 1950'ernes England. Og så er han lidt af en menneskekender med et særligt talent for at opklare forbrydelser.

17:10  

Jordemoderen X: Julespecial (2:2)
Jordemoderen X: Julespecial (2:2) Engelsk dramaserie fra 2020. (Call the Midwife) December 1965. Et cirkus kommer til Poplar og kaster sin magi over beboerne. Shelagh er begejstret, da hun genforenes med en gammel ven, mens Trixie modtager en usædvanlig gave.

DR2

17:30  

Weekendtur til Madeira
Weekendtur til Madeira Britisk dokumentarserie fra 2022. (Weekend Breaks with Gregg Wallace) Pirater, Pico do Arieiro og poncha. Tag med Gregg Wallace til den smukke ø Madeira. I løbet af tre dage går han på opdagelse i det subtropisk feriemekka. Undervejs kommer han tæt på en hvalfamilie, nyder øens signaturret espetadas og smager tropisk frugt, han ikke anede eksisterede.

TVR

15:00  

Remy og Boo
Remy og Boo

15:10  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

15:20  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:35  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:40  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

15:45  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

15:50  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:05  

Tudse og venner
Tudse og venner

16:15  

Karlas Fantalastiske Klasse - Lillepind
Karlas Fantalastiske Klasse - Lillepind Karlas største ønske er at få en vandrende pind. Men da hun endelig får sin egen Lillepind, er det slet ikke så nemt.

16:25  

Dino-ranchen II
Dino-ranchen II Hvad ville du sige til at bo på en gård, hvor alle dyrene er dinosaurer? Besøg familien Cassidys ranch, hvor hver dag byder på nye eventyr, spænding og godt kammeratskab mellem Cassidy-børnene og deres dino'er. Canadisk animationsserie.

16:35  

Paw Patrol VII
Paw Patrol VII

17:00  

Motor Mille på cirkustur (6)
Motor Mille på cirkustur (6) Motor Mille drømmer om at optræde med et sejt og svært nummer med sin motorcykel i cirkus. Men hos Cirkus Arena bliver hun sat til at øve sig på at flyve i trapez under loftet på teltdugen. Det viser sig at være mindst ligeså krævende og sejt, som Mille har drømt om.

17:15  

Bamselægen IV
Bamselægen IV Der er fart over feltet i dette afsnit af Bamselægen. Samson har kørt hurtigt på sin gokart og har overset Løvi på vejen. Bamselægen Sandra og Portør Ole må derfor komme og sikre sig, at Løvi er okay - både udenpå og indeni. Med en ultralydsscanner sikrer Sandra sig, at alt sidder, som det skal inde i Løvi. Men for en sikkerheds skyld må de en tur på hospitalet med Bamselancen.

17:30  

Spørg Kristian
Spørg Kristian Hvorfor kalder vi det for Det Døde Hav? Og hvor bliver din lort af, når du skyller den ud i toilettet? Se med og find ud af, om det lykkes Kristian og hans sjove eksperter at besvare spørgsmålene.

17:40  

Stop!
Stop! Hele vinteren har Maja talt dagene til sommeren og årets første dukkert. Hun står op ved hanegal og gør sig klar, men mor og fars første dag i ferien sprudler ikke rigtigt med samme forventning.

17:45  

Stop!
Stop! Familien er klædt fint på fra top til tå før dagens familiefotografering. Men der er forskellige opfattelser af, hvad et fint fotografi er, og Maja er sjældent den, der giver sig i første omgang.

17:55  

F for Får VI
F for Får VI

DR1

18:00  

Antikduellen (10:12) - Kruså og Grænselandet
Antikduellen (10:12) - Kruså og Grænselandet Antikduellen er rykket til den dansk-tyske grænse, hvor duellanterne Bettina Pedersen og Thor Frederiksen har 10.000 kr. og fem timer til at købe ind for i området. Thor har lagt sig i selen, for han er ret langt bagud. Så der bliver løbet stærkt og forhandlet hårdt. Hos Bettina er der gået kræmmerlot i den, og hun har virkelig taget hjertet med på indkøb. Duellanternes indkøb vurderes, og dagens vinder kåres. Vært: Anne Katrine Okholm Skole

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN I en ny klimarapport slår FN fast, at verden er på katastrofekurs med ødelæggende klimaforandringer i vente. Den forventede temperaturstigning er nu oppe på 2,9 grader i år 2100, og det er næsten dobbelt så højt som den maksimale temperaturstigning på 1,5 grader, som verdens lande blev enige om i den berømte Paris-aftale.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:00  

Aftenshowet
Aftenshowet Det har vakt stor opsigt, at den 28-årige politiker, Mike Fonseca, er i et forhold til en 15-årig pige. I aften ser vi nærmere på, hvorfor den seksuelle lavalder er 15 år, og om den bør hæves. Claus Holm arbejder nu "kun" 60-70 timer om ugen, men der skulle et alvorligt klarsyn og dødsfald til for at nå derhen. FN kommer med dyster temperatur-forudsigelse - hænger det sammen med de ekstreme mængder regnvejr, vi ser lige nu? Musikeren JJ Paulo vil have danskerne ud på dansegulvet. Aftenens værter er Nola Grace Gaardmand og Kristian Ring-Hansen Holt DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Sporløs (3:5)
Sporløs (3:5) "Er der en trilling, som ligner os i Bolivia, og er hun hos vores ukendte biologiske mor?" Det har de to 21-årige tvillingesøstre Maria og Christina spurgt hinanden om i årevis. Nu venter et svar muligvis forude. Mette Frisk fra Sporløs og de to kvinder drager af sted på eventyr til Sydamerika. Rejsen tager dem langt ind på den bolivianske højslette, hvor kun alpakaer og det oprindelige folk bor.

DR2

18:15  

Det maleriske Cornwall med Simon Reeve (1:2)
Det maleriske Cornwall med Simon Reeve (1:2) BBC dokumentarserie fra 2021. (Cornwall with Simon Reeve) Det er magisk og betagende. Det er Cornwall. Et af de smukkeste steder i Storbritannien med eksotiske strande og et ikonisk dyreliv. Men corona-pandemien og nedlukningen truer områdets levevis, der er dybt afhængig af turisme. Tag med Simon Reeve til maleriske Cornwall, og oplev stedets skjulte historier. Hvilket håb har de lokale? Og Kan nye industrier skabe en bedre fremtid?

19:15  

Jorden rundt på skinner II (2:6) - Sydamerika
Jorden rundt på skinner II (2:6) - Sydamerika Britisk dokumentarserie fra 2020. (Around the World by Train) Fra Buenos Aires til Machu Picchu. Denne gang rejser Tony Robinson rundt i Sydamerika. Turen starter i Buenos Aires, hvor han danser tango, inden han hopper på et af de mest berømte tog i verden 'Tren a las Nubes'. Fra Argentina drager han videre i det luksuriøse tog the Andean Explorer til den antikke by Cusco i Peru og videre op til inkaruinerne Machu Picchu.

20:00  

Filmperler: Nomadland
Filmperler: Nomadland Amerikansk Oscarbelønnet drama fra 2020. Den midaldrende Fern mister sit arbejde, da den lokale gipsfabrik bliver lukket. Der er ingen grund til at blive hængende i byen, så Fern begiver sig af sted i sin lille varevogn, der nu er hendes hjem. Ud på de amerikanske landeveje sammen med de andre nomader, der - måske tvunget af omstændighederne - har sagt farvel til hus og hjem og nu lever det hårde, men frie liv på vejene. Medvirkende: Frances McDormand, David Strathairn, Linda May m.fl. Instruktion: Chloé Zhao.

TVR

18:05  

Pyjamasheltene IV
Pyjamasheltene IV

18:15  

Petronix
Petronix Emma og hendes katte-robot kommer i vanskeligheder, da de ankommer uforberedt til en ny opgave.

18:30  

Svampebob Firkant VIII (19)
Svampebob Firkant VIII (19) Karen 2.0 + Svampe-søvnløshed

18:55  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:00  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:10  

Vilde Kræ IV
Vilde Kræ IV

19:35  

Mesterlige monsterbørn
Mesterlige monsterbørn Den magtsyge mormor har kastet en mørk forbandelse over Arthur og børnene, så de nu er under hendes kontrol. Det er op til Ishaani og hendes mor at redde dagen.

19:45  

Den gule yeti
Den gule yeti

19:45  

Den gule yeti
Den gule yeti

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN FN's årlige klimarapport landede i dag, og den kom med en meget dyster melding. For målet om at ramme en gennemsnitlig global temperaturstigning på maximalt 1,5 grad i år 2100 er nærmest umuligt med de nuværende udledninger af drivhusgasser såsom CO2.

21:25  

Danske mord - Når Flokken Dræber
Danske mord - Når Flokken Dræber I september 2005 bliver et ungt, nygift par skudt ved højlys dag foran Slagelse Banegård. Det er kvindens bror, der skyder - men hurtigt står det klart for politiet, at der ikke er tale om en bror, der har dræbt sin søster af egen fri vilje. Tværtimod tyder alt på, at der er tale om et æresdrab, beordret af pigens egen far og udført ved hjælp af hele familien. I Danmark er man ikke vant til æresrelaterede forbrydelser, og politiet må tage nye metoder i brug for at opklare sagen - og få dømt alle involverede.

21:25  

Håndboldens Heltinder (1:3)
Håndboldens Heltinder (1:3) De er et af nationens største samlingspunkter og har gennem mere end tre årtier skabt øjeblikke, vi aldrig glemmer. I "Håndboldens Heltinder" genoplever vi de mest skelsættende momenter og største triumfer for det danske kvindelandshold i håndbold. Fra Ulrik Wilbek og Anja Andersens åbne skænderier i pressen til de hæsblæsende OL-finaler. En perlerække af de største profiler sætter selv ord på de oplevelser, som forandrede dem og Danmark for altid. Og det aktuelle landshold, som står på tærsklen til et VM på hjemmebane, svarer: Hvor meget fylder arven fra legenderne? Og hvor tæt er vi på guld igen? Det danske landshold for håndboldkvinder var i overhængende lukningsfare, da en ung træner og et kuld ualmindeligt talentfulde spillere tog over. Anført af profiler som Anja Andersen, Janne Kolling, Camilla Andersen, Anne Dorthe Tanderup og Ulrik Wilbek brød "de jernhårde ladies" lydmuren og forvandlede dansk håndbold for altid.

21:25  

Håndboldens Heltinder - Det store gennembrud (1:3)
Håndboldens Heltinder - Det store gennembrud (1:3) Det danske landshold for håndboldkvinder var i overhængende lukningsfare, da en ung træner og et kuld ualmindeligt talentfulde spillere tog over. Anført af profiler som Anja Andersen, Janne Kolling, Camilla Andersen, Anne Dorthe Tanderup og Ulrik Wilbek brød "de jernhårde ladies" lydmuren og forvandlede dansk håndbold for altid.

21:55  

Dødens trekant (1:6)
Dødens trekant (1:6) Irsk krimiserie fra 2023. (The Vanishing Triangle) Journalisten Lisa Wallaces mor blev myrdet for 15 år siden. Mordet blev aldrig opklaret, men da Lisa skriver en artikel om det, dukker den uhyggelige morder op til overfladen igen. Morderen antyder, at han har bortført en kvinde. Lisa og politimanden David Burkely begynder at efterforske sagen, og snart lykkes det dem at drage en forbindelse mellem morderen og en ung kvinde, der er forsvundet.

22:35  

Dødens trekant (2:6)
Dødens trekant (2:6) Irsk krimiserie fra 2023. (The Vanishing Triangle) Lisas artikel bliver udgivet, og den kritiserer politiet for ikke at have efterforsket Amys forsvinden. Politimanden David Burkely efterforsker en mulig mistænkt ved navn Mark Bulger. Men Lisa mener, at politiet handler for langsomt. Og hun sætter livet på spil for at finde ud af, hvad Bulger skjuler.

23:20  

Alene i vildmarken Australien (5:12)
Alene i vildmarken Australien (5:12) Australsk overlevelseseksperiment fra 2023. (Alone Australia) Dag 8. Sult, træthed og kulde tærer hårdt på de tilbageværende seks deltagere. Kan drivkraften til at blive og udholde udfordringen overvinde trangen til at vende hjem? Veteranen Chris fået PTSD efter at have været i Irak. Hans indre dæmoner forstærkes af sulten. Men så ændrer hans situation sig. Gina kæmper mod kulden, mens Duane savner sin kone og to børn. Hvor længe kan de hver især holde ud?

DR2

21:40  

Alt forladt - Scala-bygningen
Alt forladt - Scala-bygningen Den "gamle" Scala-bygning er nu revet ned, men før den blev det, nåede de to Urban Explorers Jan Elhøj og Morten Kirckhoff at udforske stedet og dokumentere det for eftertiden. Det bliver også en chance for at genopleve deres ungdom. Tilrettelæggelse: Morten Steenstrup Sendt første gang 04.02.13

22:00  

TV AVISEN
TV AVISEN En ny rapport fra FN tegner et dystert billede af fremtidens klima. Selvom verdens lande har aftalt at holde den globale temperaturstigning under 1,5 grader, er vi nu på vej mod en temperaturstigning på 2,9 grader i 2100.

22:45  

Hjemsøgt (4:4) Kvinden i søen
Hjemsøgt (4:4) Kvinden i søen Britisk dokumentarserie fra 2022. (Hauntings) I 1958 kørte to unge kvinder sammen til en natklub i Georgia, USA, på den anden side af Lake Lanier. Men de kom aldrig hjem igen. Nogle uger senere dukkede historier op om en spøgelsesagtig skikkelse: En kvinde iført en blå kjole, som gik over søen, mens råb om hjælp kunne høres fra land. Derefter var der uforklarlige drukneulykker, mens overlevende fortalte om følelsen af at blive trukket ned i dybet eller holdt nede af usynlige hænder.

23:30  

Tæt på sandheden med Jonatan Spang
Tæt på sandheden med Jonatan Spang I Tæt på sandheden kigger vi på de længe ventede skattelettelser, der viste sig at være så små, at de kunne opgøres i ristede hotdogs, mens politikerne trak det længste strå. Den grønne omstilling trak igen det korteste i den nye flyafgift, der mest af alt skal finansiere regeringens ældrecheck. Også de grønne landmænds tillid til staten blev sat på prøve, fordi en aftale ikke nødvendigvis er en aftale - og så er kropspositivismens dage talte med onlinelægernes nyfundne kærlighed for Novos diabetesmedicin.

TVR
DR1

00:15  

Carmen Curlers II (6:7)
Carmen Curlers II (6:7) Miss Johansson, marketingdirektøren fra Clarice Cosmetics, besøger Carmen Curlers. Både Axel og Birthe bliver betaget af den moderne selvstændige forretningskvinde og opdager nye sider af sig selv. Frans vender hjem fra skønhedsmesse i Hamborg med dårlige nyheder om et kopiprodukt af Carmen Curlers, det italienske Carla Curlers, som er fuldkommen identisk med Carmen Curlers - men kun koster halvdelen. Medvirkende: Morten Hee Andersen, Maria Rossing Serieskaber: Mette Heeno Manuskript: Anna Bro, Andreas Garfield, Mette Heeno Instruktør: Josefine Kirkeskov Producent: Maja Dyekjær DR Drama

01:15  

Fader Brown VI (5:10)
Fader Brown VI (5:10) Engelsk krimiserie fra 2017. (Father Brown) Fader Brown er katolsk præst i et lille landsbysamfund i 1950'ernes England. Og så er han lidt af en menneskekender med et særligt talent for at opklare forbrydelser.

02:00  

Taggart: Undfangelse og død
Taggart: Undfangelse og død Skotsk krimi fra 2006. (Taggart: Genesis) En kvinde skubbes i døden fra taget af et parkeringshus. Sporene synes at føre til en fertilitetsklinik, hvor kvinden modtog behandling for barnløshed. Skal morderen findes blandt klinikkens øvrige patienter eller blandt dens ansatte? Eller måske blandt den kristne antiabortgruppe, der demonstrerer uden for klinikken? Taggart-holdet går på jagt efter svarene. Jackie Reid: Blythe Duff. Robbie Ross: John Michie. Matt Burke: Alex Norton. Stuart Fraser: Colin McCredie. Instruktion: Ian Madden.

03:10  

Rick Steins elskede Cornwall II (11:15)
Rick Steins elskede Cornwall II (11:15) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Rick Stein's Cornwall) Om sommeren vrimler Cornwalls omgivende hav med liv. Denne gang fisker Rick Stein efter nogle af Storbritanniens bedste skaldyr: knivmuslingen. I Newlyn besøger han byens berømte tidevandsobservatorium, som måler vandstanden i hele Storbritannien. Og på Penleemuseet i Penzance hører han historien om Cornwalls kobberhåndværk, der blev lavet af fiskere for hundrede år siden.

03:40  

Antikkrejlerne med kendisser (170)
Antikkrejlerne med kendisser (170) Nogle af Storbritanniens kendteste antikvitetseksperter slår sig sammen med en række kendte i jagten på antikviteter og loppemarkedsfund. Hvilket hold kan skabe den største fortjeneste?

DR2

00:00  

En seriemorder banker på
En seriemorder banker på Australsk dokumentarserie fra 2020. (Night Caller) To mænd er bag tremmer. Politiet er sikre på, de har fanget The Night Caller, da Eric Edgar Cooke bliver taget i at hente sin gemte riffel. Han tilstår yderligere drabet på Jillian Brewer og at have kørt Rosemary Anderson ihjel, som andre mænd er blevet dømt for. Men politiet tror ikke på ham. Journalist Estelle Blackburn kaster sig over sagerne for at finde sandheden og få de uskyldige frikendt.

00:50  

UFO: De tophemmelige rapporter (1:6)
UFO: De tophemmelige rapporter (1:6) Amerikansk dokumentarserie fra 2019. (Unidentified: Inside America's UFO Investigation) Amerikanske jagerpiloter beretter om en "Tic-Tac"-formet ufo, optaget på video i 2004. Er Nimitz-hændelsen tegn på en større trussel mod USA's sikkerhed? Luis Elizondo stod frem til 2017 i spidsen for den amerikanske regerings hemmelige ufo-program med et budget på 22 mio. dollars. Sammen med rockstjernen Tom DeLonge og en gruppe tidligere embedsmænd vil han afsløre, hvad regeringen faktisk ved om ufoer.

01:30  

UFO: De tophemmelige rapporter (2:6)
UFO: De tophemmelige rapporter (2:6) Amerikansk dokumentarserie fra 2019. (Unidentified: Inside America's UFO Investigation) Det lader til, at USA's militær har mørklagt sagen. Holdet får et vigtigt spor, der fører dem til Catalina-øen, hvor der i årtier er blevet rapporteret om ufoer. De undersøger, om der er en sammenhæng mellem ufoer og hemmelige amerikanske fly. Kevin Day, en tidligere radaroperatør fra den amerikanske flåde, fortæller for første gang om den skræmmende dag, hvor der var ufoer overalt.

02:10  

Den ukuelige minerydder
Den ukuelige minerydder Svensk dokumentar fra 2018. (The Deminer) I 2003 beslutter Fakhir, der er gift og far til otte, sig for at tage til Mosul i Irak for at bekæmpe terroren efter Saddam Husseins fald. Da han oplever, hvordan tusinder af mennesker rammes af eksploderende miner, beslutter han sig for at blive minerydder. Med en lommekniv og en bidetang uskadeliggører han tusindvis af miner. Er det hele så forgæves, da Islamisk Stat dukker op, og det hele begynder forfra?

03:10  

Nazisternes vej til magten III (2:3)
Nazisternes vej til magten III (2:3) BBC-dokumentarserie fra 2022. (Rise of the Nazis) I begyndelsen af 1945 er det nazistiske styre på sammenbruddets rand. Berlin er truet, og derfor opholder Hitler sig permanent i førerbunkeren. Den er 3.000 kvadratmeter stor og består af 30 små rum. Hitler bliver mere og mere afskåret fra den virkelige verden, og han og hans propagandaminister Joseph Goebbels leder efter tegn på, at højere magter vil gribe ind. Så de studerer horoskoper.

TVR

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, HELSINGE.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1120224153