Helsinge
Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: lørdag d. 8. april 2023

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: lørdag d. 8. april 2023

DR1

05:15  

Gift ved første blik USA XI (16:21)
Gift ved første blik USA XI (16:21) Corona-karantænen er blevet ophævet. Nu får parrene endelig mulighed for at begive sig ud på en tiltrængt udflugt. For nogle af dem forstærker turen deres forhold, mens den for andre får dem til at tvivle på, at de ønsker at forblive gift.

06:35  

Gift ved første blik USA XI (17:21)
Gift ved første blik USA XI (17:21) Beslutningsdagen nærmer sig. Parrene mødes med deres familier og venner for at lufte deres bekymringer. For nogle af parrene hjælper det at lette deres hjerter, mens det for andre skaber nye problemer.

08:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

08:10  

Lewis: Det afgørende spørgsmål
Lewis: Det afgørende spørgsmål Engelsk krimi fra 2010. (Lewis: Your Sudden Death Question) Det er lang weekend, men hverken Lewis eller Hathaway får tid til at nyde den. Makkerparret må nemlig i arbejdstøjet, da en mand findes myrdet ved et af Oxfords universitetskollegier. Mordofret, Ethan Croft, deltog i en quizweekend sammen med elleve andre quizentusiaster. Croft pralede med sin viden og flirtede med alle og enhver, men var det nok til at skaffe ham dødsfjender? Lewis: Kevin Whately. Hathaway: Laurence Fox. Laura Hobson: Clare Holman. Instruktion: Dan Reed.

DR2

06:05  

Sex, sladder og skandaler
Sex, sladder og skandaler Amerikansk dokumentar fra 2019. (Scandalous - The untold story of The National Enquirer) I mere end 60 år har den amerikanske tabloid-avis, The National Enquirer, leveret slibrige afsløringer og sensationelle nyheder. Og læsernes umættelige behov for skandaler har givet avisen en ubeskrivelig magt og indflydelse i USA. Kom med bag kulissen og helt ind i redaktionslokalet, når vi bl.a. afslører nogle af de metoder, avisens journalister benytter for at få en historie hjem.

08:00  

Radioavisen
Radioavisen Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

08:05  

Morgenandagten
Morgenandagten

08:30  

Seneste nyt fra TV Avisen
Seneste nyt fra TV Avisen

TVR

05:00  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:10  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:15  

Hunden Ib II
Hunden Ib II

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Ramasjang Mysteriet (5)
Ramasjang Mysteriet (5) Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

05:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

05:55  

Luk op Luk i - REGLER
Luk op Luk i - REGLER Jakob og Thomas får besøg af Greven af Ramaschakenborg. Jakob har forberedt alt, for det hele skal være helt perfekt. Thomas har til gengæld glemt alt om besøget, og vil hellere holde 'morgenkåbedag'. Thomas synes, det er åndsvagt, at der er regler for, hvad for noget tøj man skal have på, og hvordan man skal spise sin mad, bare fordi der kommer gæster. Da Greven ankommer, bliver det alligevel svært for Jakob at følge alle de regler, han har forsøgt at lære Thomas.

06:15  

Ernest & Celestine (13)
Ernest & Celestine (13)

06:30  

Sarah og And (8)
Sarah og And (8)

06:35  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Motor Mille og Børnebanden (1)
Motor Mille og Børnebanden (1) Tre børn opdager, at en sur mand bryder ind og overtager byens store slot. Og han har stjålet alle cykelhjelmene fra børnene i byen. Hvad mon den sure mand skal bruge dem til? Børnene kalder på Motor Mille, og sammen lægger de en plan for at få cykelhjelmene tilbage.

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:15  

Simon III
Simon III

07:20  

Bluey
Bluey

07:30  

Peter Pedal - På eventyr i junglen
Peter Pedal - På eventyr i junglen Da Peter Pedal bliver bedt om at deltage i en yderst vigtig rummission, betyder nogle abekattestreger, at han må nødlande i Afrika. Mens Manden med den gule hat bekymret leder efter ham, udforsker Peter Pedal modigt junglen og får nye venner.

08:47  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

 
DR1

09:40  

Urtehavens vilde liv
Urtehavens vilde liv Tysk naturfilm fra 2022. (The Marvellous Wild World of the Vegetable Garden) Den er en mangfoldig, myldrende verden af forbindelser og forplantninger. Af barsler og byggerier. Og af bitre opgør. En beskeden urtehave, fyldt med humlebier, vinbjergsnegle, ørentvister, svirrefluer, guldøjerne og edderkopper. For at udforske den skal man ned i øjenhøjde med den. Oplev de unikke forhold, fødsler og kampe mellem de små og store havebeboere.

10:30  

Anne og Anders i Norden - Grønland
Anne og Anders i Norden - Grønland Tag med Anne Hjernøe og Anders Agger på en eventyrlig rejse gennem Norden. Engang for mange år siden var det ét stort rige. I dag drømmer vi igen om den nordiske følelse. Fra indlandsisen til den russiske grænse. Anne og Anders ankommer til Qeqertarsuaq på Diskoøen på det helt rigtige tidspunkt. Der er fest i byen for de nye skoleelever i første klasse. Og så besøger de to rejsekammerater verdens ældste arktiske forskningsstation og mærker et Grønland, der på flere måder er under forandring.

11:30  

Kunsten at være Josephine Skriver: Pandoras æske
Kunsten at være Josephine Skriver: Pandoras æske Josephine rejser til Uganda og står ansigt til ansigt med de kvinder, hun som NGO-ambassadør ønsker at støtte. Deres virkelighed indbefatter fattigdom, seksuelle overgreb og daglige krænkelser af basale menneskerettigheder. Der er langt fra Kampalas slum til den røde løber på Filmfestivalen i Venedig, ikke desto mindre er det lige præcis den kontrast Josephine oplever i løbet af en uge i rollen som ambassadør og celebert paparazzi emne. Men hvordan oversætter Josephine indtrykkene til et gennemtrængende budskab, der sætter Ugandas kvinders vilkår på dagsordenen? Og er der overhovedet nogen, der lytter?

DR2
TVR

09:00  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

09:10  

Landet for længe siden
Landet for længe siden Amerikansk tegnefilm med dansk tale. Følg med Lillefod og de andre dinosaurusser på eventyr for millioner af år siden - længe før menneskene, da kæmpeøglerne og deres børn befolkede vores jord!

09:35  

FredagsTamTam
FredagsTamTam Mød kyllingen Karla, de Mesterlige Monsterbørn, den gule Yeti og Tom & Jerry, når TamTam serverer en fantastisk blanding af helt nye og klassiske tegnefilm for børn og deres forældre.

10:35  

Kasper og Sofie II (9)
Kasper og Sofie II (9) Der er planlægningsdag i børnehaven, og Harald skal passe Kasper og Sofie, selvom han egentlig er på arbejde i antikvitetsbutikken. Kasper og Sofie har det sjovt med at undersøge butikken. De lærer om gamle dage og er nysgerrige omkring riddere. Harald må hjælpe en kunde, så han opfordrer børnene til at lege riddere og prinsesse sammen med Løveungen og Frøken Kanin. Børnene har det sjovt med at rode gennem køkkenet efter ting, som vil passe som rekvisitter til rollespillet. I stedet for at blive sur over rodet, leger Harald med og har det sjovt sammen med dem.

10:50  

Kasper og Sofie II (10)
Kasper og Sofie II (10) Esther tager Kasper og Sofie med i cirkus. De griner en masse af de sjove klovne, og en selvbevist Sofie lærer, at det er helt i orden at grine af sig selv og være lidt skør og tosset en gang i mellem.

11:00  

Marie og Maria - og den mystiske fremmede (5)
Marie og Maria - og den mystiske fremmede (5)

11:15  

Stop!
Stop! Stella og Miriam fortæller hinanden uhyggelige spøgelseshistorier, og Maja vil gerne være med. Men først skal hun bevise sit mod ved at gå ned i husets mørke, uhyggelige kælder og risikere at møde selveste kældermonstret!

11:25  

Rabalder
Rabalder Kasper vil gerne flytte ind hos sin far, men det er ikke så enkelt, når han har fået en ny familie. Heldigvis har Kasper en hemmelig træhytte i skoven. Der har han det rigtig godt - indtil strømmen går.

11:40  

Spookys
Spookys

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Dansk musiks bedste
Dansk musiks bedste Hør historien bag nogle af de sange, vi danskere bruger, når det gør ondt i sjælen. 52 af de største danske musikere sætter ord og følelser på musikken i "Dansk musiks bedste". I dette program kan du blandt andet høre musikerne fortælle om sangene; Crazy, Woodoo, House on fire, Den røde tråd og Tears for the fears.

12:45  

Søren Vesters Have - Forårsstemning
Søren Vesters Have - Forårsstemning Det er blevet påske i Thise, og de første blomster begynder at pible frem i haven. Søren laver et kæmpe påskeæg af det gamle bøgetræ, udplanter hundredvis af kransliljer og farver æg med grøntsager og blomster fra haven. Og så besøger han Hans, som ved ALT om kamelia, der netop nu står med de flotteste blomster.

13:15  

Hammerslag 2022 - Sommerhus i klitterne
Hammerslag 2022 - Sommerhus i klitterne Klitter og skøn beliggenhed er på programmet, når Tina Müller i denne omgang Hammerslag byder velkommen til den jyske vestkyst. Her kæmper Mira Lie Nielsen og Christian Torp mod Lena Schmüser og Jacob Carlsson, når de skal gætte salgspriserne på to sommerhuse midt i klitterne langs den jyske vestkyst. Først besøger vi et sommerhus fra 1931 i et af Danmarks ældste sommerhusområder, Vedersø Klit. Turen går derefter videre til et sommerhus med fænomenal udsigt, når holdene skal se et klassisk sommerhus i træ tæt på havet.

13:45  

Han, hun og hunden (4:8)
Han, hun og hunden (4:8) Australsk komedieserie fra 2022. (Colin from Accounts) Ashley og Gordon har gjort et akavet forsøg på at have sex, og det får dem til at glide fra hinanden.

14:10  

Gensyn med Brideshead
Gensyn med Brideshead Britisk drama fra 2008. (Brideshead Revisited) På universitetet i Oxford i 1925 bliver Charles Ryder ven med den unge, excentriske aristokrat Sebastian, søn af lord og lady Marchmain. Charles inviteres hjem til familiens storslåede gods, Brideshead, og snart er han og Sebastian uadskillelige. Charles forelsker sig i Sebastians søster, Julia, men noget truer med at komme imellem dem. Nemlig familien Marchmains stærke katolske tro. Medvirkende: Matthew Goode, Ben Whishaw, Hayley Atwell m.fl. Instruktion: Julian Jarrold.

DR2

12:00  

Guddommelig mad (2:4): Lammet og offerviljen
Guddommelig mad (2:4): Lammet og offerviljen Claus Meyer og præsten Poul Joachim Stender rejser denne gang ind i et landskab, der på en prik ligner Paradis, men hvor døden lurer. En tur i nonnekloster giver blandt andet svar på, om Vorherre har en god opskrift på kogt kål, og en ældre fåreost battler med den spektakulære græske påskeret, korretsi, om at være en himmerigs mundfuld. De to venner sætter også offerviljen i perspektiv; kan f.eks. ofre sig for sin ægtefælle en søndag, hvor det ikke er kirkeklokkerne, men genbrugspladsen, der kalder?

12:30  

Dobbeltgængerne (3:6)
Dobbeltgængerne (3:6) Tysk dramaserie fra 2021. (Der Palast) Med Marlenes pas i hånden krydser Christine den svært bevogtede grænse til Vesttyskland. Datteren Lilia er hos sin far, Alexander, i Østberlin. De to søstre overtager for en stund hinandens liv. Marlene møder sin mor, Rosa, for første gang på hospitalet. Men i et forsøg på ikke at blive afsløret på Friedrichstadt-Palast, starter hun et skænderi, som får frygtelige konsekvenser. Og Christines barndomsven Georg fatter også mistanke til Marlene.

13:20  

Dobbeltgængerne (4:6)
Dobbeltgængerne (4:6) Tysk dramaserie fra 2021. (Der Palast) I Østberlin opdager Christines datter Lilia, at Marlene foregiver at være hendes mor, mens Christines skuespil for længst er blevet afsløret af Marlenes familie i Vesttyskland. Og på vej hjem bliver hun tilbageholdt af grænsepolitiet. Da tvillingerne er forenet i Østberlin, fortæller deres mor, Rosa, hvad der skete den skæbnesvangre augustaften i 1961. Samtidigt bliver Christine nødt til at kæmpe for at genvinde sin status på Friedrichstadt-Palast.

14:05  

Explainer - Hvorfor spionerer man med balloner?
Explainer - Hvorfor spionerer man med balloner? Da en mystisk kæmpe-ballon blev spottet på himlen i USA, gik der ikke længe før den pustede til en gammel konflikt. Ballonens ejermand, Kina, fastholder at det var en uskyldig vejrballon, mens USA er sikre på, at der er tale om spionage. Men hvorfor spionerer man overhovedet med balloner - og hvordan?

14:15  

Rick Stein: Fra Venedig til Istanbul (6:7)
Rick Stein: Fra Venedig til Istanbul (6:7) Madserie fra BBC fra 2015. Den britiske kok, Rick Stein, holder af at opleve andre landes kultur og ikke mindst deres køkkener. Den gastronomiske rejse går gennem landene i det gamle Byzantiske Rige, Italien, Kroatien, Albanien, Grækenland og Tyrkiet. Rick forlader det sydlige Grækenland og tager til den tyrkiske vestkyst, hvor han med fornøjelse smager den cremede armolaost, der er modnet i gedeskind, Urlas berømte rødvin og en fantastisk tyrkisk morgenmad.

TVR

12:00  

Pax' jordiske eventyr II (6:10)
Pax' jordiske eventyr II (6:10) Den gale overjordiske Pax leder efter den fantastiske chokoladefontæne på den ejendommelige planet Jorden. I gymnastiksalen prøver Den flotte mand og de andre jordboere at holde sig i form, men Pax afbryder og viser, hvordan maskinerne absolut ikke skal anvendes. Den sure dame trækker maven ind og begynder den vildeste jagt.

12:15  

Pax' jordiske eventyr II (7:10)
Pax' jordiske eventyr II (7:10) Den gale overjordiske Pax leder efter den mageløse chokoladefontæne på den mærkelige planet Jorden. På rideskolen sidder de to-benede jordboere oppe på de firbenede. Den sure dame får sin ridetime grundigt ødelagt, og Pax lærer muligvis, hvad der er for og bag på en hest.

12:30  

Flaskepost fra Stillehavet II (1)
Flaskepost fra Stillehavet II (1) Denne gang skal Ivi og Jack rejse til Stillehavet sammen med deres naboer Vilja og Iben. Alle forældrene og fætter Jørgen skal også være med. Vi bygger fyrtårn af affald og gør os klar til at tage afsted

12:40  

Hørmehunden
Hørmehunden

12:55  

Hørmehunden
Hørmehunden

13:05  

Hørmehunden
Hørmehunden

13:20  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:30  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:45  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (26)
Superhelten Sprinter Galore (26)

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (24)
Superhelten Sprinter Galore (24)

14:00  

Superhelten Sprinter Galore (1)
Superhelten Sprinter Galore (1) Superhelten Sprinter går i hele to fælder - den ene sat af skurken Cleopatra og den anden af DiktaThor. Det ser sort ud for Sprinter, men måske kan han udnytte skurkenes diskussioner om hvem, der fangede ham først, til selv at slippe fri?

14:00  

Superhelten Sprinter Galore (2)
Superhelten Sprinter Galore (2) Skurken Cleopatra er snedig og bruger usynlighedsmaling til at fange superhelten Sprinter, men hun glemmer, at han jo stadig har sine superheltekræfter; også selvom de - og nu også Sprinters hoved - er usynlige.

14:05  

Oda Omvendt (4)
Oda Omvendt (4)

14:15  

Onkel Rejes fede sommerferie (1)
Onkel Rejes fede sommerferie (1) Sommerferien tager pludselig en herlig drejning, da Krølle flytter ind i kolonihaven hos Onkel Reje og Brille. Dagens helt store overraskelse kommer dog, da Onkel Reje finder ud af, hvorfor han har gået rundt med kvalme - men inden da er der dømt både drikkekonkurrence, indbrud og tissestænger.

14:30  

Motor Mille og Børnebanden (8)
Motor Mille og Børnebanden (8) Åh nej! Den sure mand har en opskrift på 'Kæledyr i karry', og nu har han stjålet en flok søde hundehvalpe, som han sætter i bur. Motor Mille og Børnebanden må være ekstra modige for at redde hundehvalpene, inden de ryger i gryden.

14:45  

Quizdyrene II (1) - Grisen Peanut
Quizdyrene II (1) - Grisen Peanut Quizværten Stefan har igen bevæbnet sig med mikrofonen, der kan oversætte dyrelyde til menneskesprog. Denne gang er det grisen Peanut, der får fem spørgsmål om elefanter og chancen for at vinde en flot præmie. Peanut er i højt humør og kommer godt fra start. Men da hun får problemer med nogle spørgsmål undervejs, og trætheden samtidig melder sig, så synes hun ikke det er så sjovt at quizze længere. Så spørgsmålet er, om hun kan samle kræfterne til det sidste spørgsmål, hvor hun skal huske teksten til "Elefantens Vuggevise"?

14:59  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Giganotosaurus havde små savtænder på hver tand. Nogle tænder var på størrelse med en banan. Og Giganotosaurus hjerne havde faktisk form som en banan.

DR1

16:15  

Arving ukendt III (3:5)
Arving ukendt III (3:5) Svensk dokumentarserie fra 2021. (Arvinge okänd) I en voksen alder finder Catherina Strandquist ud af, at hendes biologiske far er en amerikansk jagerpilot. Han efterlader hende ingen arv, men oplysningen om, at hun har en halvbror i Tyskland. Hun har allerede ledt efter ham i 20 år uden held. Men nu får hun hjælp.

17:15  

Politiskilt 56 III (3)
Politiskilt 56 III (3) Engelsk krimiserie fra 2015. (WPC 56) I 1956 arbejder den unge Annie Taylor som politibetjent i en engelsk provinsby. Annie og hendes kolleger efterforsker mordet på brigadechefen Morris. Samtidig har den hævngerrige Coulson hvervet politiassistent Fenton til at rode op i den homoseksuelle kommissær Briggs' private hemmeligheder.

DR2

15:15  

Forsvundne verdener og skjulte skatte III
Forsvundne verdener og skjulte skatte III Britisk dokumentar 2022. (Lost Worlds and Hidden Treasures) Myter, mysterier og forsvundne skatte. Tag med kulturhistoriker Janina Ramirez, når hun går på jagt gennem byer, gravkamre og slotte på sporet af den mest funklende af alle skatte på Jorden. Tutankhamons propfyldte grav. En af verdens største oldtidsfund. Hvordan blev den fundet? Og hvem var manden, der udgravede den?

16:15  

The Insider
The Insider Amerikansk thrillerdrama fra 1999. Jeffrey Wigand er netop blevet fyret fra sit job som forskningschef for et stort tobaksfirma, da tv-journalisten Lowell Bergman erfarer, at han ligger inde med sprængfarlig viden om tobaksindustriens stærkt anløbne forretningsstrategier. Wigand lader sig overtale til at afsløre sin viden. Men det er med store personlige omkostninger, for de magtfulde tobaksfirmaer skyr ingen midler for at lukke munden på ham. Medvirkende: Russell Crowe, Al Pacino, Christopher Plummer m.fl. Instruktion: Michael Mann.

TVR

15:00  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

15:25  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

15:35  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:50  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:55  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

16:00  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

16:05  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

16:10  

Peter Pedal - Glædelig Gulloween
Peter Pedal - Glædelig Gulloween

16:20  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

16:35  

Paw Patrol VII
Paw Patrol VII Vovserne redder Tordenmund + Vovserne redder klassens dyr

17:00  

Tegnetrix: Smukke sommerfugle
Tegnetrix: Smukke sommerfugle Ramasjangs mystiske tegner bliver sendt på malemission, når et barn ringer og beder om hjælp til at redde sommerfuglene. Dét budskab skal nemlig spredes til alle Danmarks børn, og tegneren skal derfor ud og finde et sted, hvor der kan tegnes store flotte sommerfuglevinger.

17:01  

Kreabix: Påskeharen vs. Kong Tut
Kreabix: Påskeharen vs. Kong Tut Påskeharen er ved at planlægge en æggejagt for de ægyptiske børn, men er kommet til at betræde mumien Kong Tuts gravsted på sin vej. Det vækker Kong Tut fra sin hellige hvile, og de to mælkekartonkrigere ender i en intens kamp om retten til at lave en påskeæggejagt.

17:10  

TV AVISEN for dyr - Aber aber efter? (2)
TV AVISEN for dyr - Aber aber efter? (2) Nyhedsværten Pjuske præsenterer de nyeste nyheder fra dyrenes verden til alle dyr, der kigger med derhjemme. I dag får du svaret på om aber aber efter. Reporteren Stefan besøger marsvinet Nullergøj, der har et godt tip til alle de kæledyr, som ikke er så glade for deres navne. Der er også en stor sportsnyhed, når det bliver afsløret hvem der har vundet VM for store dyr. Og til sidst er der selvfølgelig en vejrudsigt med vejrhanen Verner.

17:20  

Onkel Rejes sørøvershow II (2)
Onkel Rejes sørøvershow II (2) Dr. John har kidnappet Villes lillebror Sejr for at koge ham om til en luksus-creme. Onkel Reje og Brille er klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer en deodorantkanon, en båd med verdens største påhængsmotor og et heftigt barslagsmål. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

17:35  

Osman og Jeppe I (16)
Osman og Jeppe I (16)

17:55  

Vennerne og det grønne lys 2 (19:20)
Vennerne og det grønne lys 2 (19:20) Jakob er blevet bortvist fra hospitalet, og de må lave modgiften hjemme hos Hugo. Men da vennerne skal give Buster modgiften, får de et chok.

DR1

18:00  

Troldehjertets hemmelighed (6:7)
Troldehjertets hemmelighed (6:7) Dansk familiefiktionsserie fra 2023. Det lykkes Karen at overtale Cornelius til at give hende Troldehjertet. Med det om halsen bliver Rebekka en normal pige. Men hun er stadig uønsket i Lindestrup, og der opstår flere misforståelser. Rebekka føler sig svigtet af sin hjerteveninde Karen. Hun tager troldehjertet af og forvandler sig til verdens farligste væsen. Samtidig har Marie Louise besluttet at forlade Rasmus og rejse med Aage til England - stik imod sine forældres ønske. Serien indeholder scener der kan forekomme uhyggelige for mindre børn. Medvirkende: Karla L. Moltsen, Lova M. Rudolph, Ditte Ylva Olsen, Anders Brink Madsen, Mia Lyhne, Esben Dalgaard, Lise Baastrup, Vigga Bro, Roberta Reichhardt, Sigurd Moe, Isa Thorlacius, Maximillian H. Hale m.fl. Manuskript: Jesper Nicolaj Christiansen. Instruktør: Jacob Bitsch. Production design: Thomas Greve. Fotograf: Jacob Kusk. Musik: Nicklas Schmidt. Produktion: Mastiff Fiktion i samarbejde med FilmFyn.

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:58  

Nak & Æd - Miniature-lejr i Zambia
Nak & Æd - Miniature-lejr i Zambia Et kort udklip fra Zambia. Bette Utzon og Jørgen Skouboe, har skabt en fuldstændig fed miniature-lejr hjemmefra, som drengene forsøger at kopiere i Zambia.

19:05  

Jordens eksotiske tropeøer (2:3)
Jordens eksotiske tropeøer (2:3) Britisk naturserie fra 2020. (Earth's Tropical Islands) Borneo er verdens tredjestørste ø og måske den ø, der har det mest mangfoldige dyreliv - fra orangutanger over malajbjørne til flyvende slanger. Livsmyldrende koralrev, ældgamle jungler og høje bjerge har frembragt flere end 60.000 forskellige dyre- og plantearter. Mange af arterne findes kun på Borneo, men mange er også truet af udryddelse, ikke mindst på grund af skovhugst. I dag står kun halvdelen af øens gamle skove tilbage.

20:00  

Troldehjertets hemmelighed (7:7)
Troldehjertets hemmelighed (7:7) Dansk familiefiktionsserie fra 2023. Karen vil gøre alt for at redde Rebekka. Hun får brug for Troldejægerens hjælp til at lokke Trolde-Rebekka til at tage Troldehjertet på igen. Men det går grueligt galt. Kan Karen og Rebekka reddes af den største magi, der findes: ægte venskab? Imens beder Marie Louises far Rasmus om hjælp til at forhindre den sleske Aage i at rejse til England med Marie Louise. Vil det lykkes? Serien indeholder scener der kan forekomme uhyggelige for mindre børn. Medvirkende: Karla L. Moltsen, Lova M. Rudolph, Ditte Ylva Olsen, Anders Brink Madsen, Mia Lyhne, Esben Dalgaard, Lise Baastrup, Vigga Bro, Sigurd Moe, Isa Thorlacius, Maximillian H. Hale m.fl. Manuskript: Jesper Nicolaj Christiansen. Instruktør: Jacob Bitsch. Production design: Thomas Greve. Fotograf: Jacob Kusk. Musik: Nicklas Schmidt. Produktion: Mastiff Fiktion i samarbejde med FilmFyn.

20:30  

Bohemian Rhapsody
Bohemian Rhapsody Oscar-vindende musikfilm fra 2018. (Bohemian Rhapsody) Wembley Stadion, 1985. Queen-forsangeren Freddie Mercury træder ud på scenen foran tusindvis af fans til Live Aid. Bandet er på sit højeste. Det har været en kometagtig rejse, fra han møder et band, der mangler en forsanger til den ikoniske koncert: Op- og nedture, stoffer, sex, alkohol, aids. Musikken er revolutionerende og Freddie bryder alle konventioner. Medvirkende: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, m.fl. Instruktion: Bryan Singer.

DR2

18:50  

Før Søndagen
Før Søndagen De danske salmer er en uudtømmelige kulturskat. I "Før søndagen" fortolker kendte danskere og DR's ensembler den danske salmeskat i ord og musik - én salme ad gangen. I aften tager musikeren Jonas H. Pedersen fat på salmen "Her vil ties, her vil bies".

19:00  

Dengang vi var bønder (5:6)
Dengang vi var bønder (5:6) - Husmænd, 1880-1930 Sult, kummerformer, tidlig død. Ikke alle på landet nyder godt af udviklingen i sidste halvdel af 1800 tallet. Faktisk opstår der et decideret landproletariat, hvor titusinder af familier hutler sig gennem tilværelsen - uden egen jord og dyr. Mange ender på fattiggården eller hospitalet, og kløften mellem gårdejere og husmænd vokser og vokser. Kunstnerne begynder at beskrive elendighederne på landet og politikerne indser, at man er nødt til at vende udviklingen. Husmandsbevægelsen stiftes, og fra 1900 tallet indføres en lang række reformer. Vært: Liv Thomsen

19:30  

Gåden om Odin: Krigeren fra Øst
Gåden om Odin: Krigeren fra Øst Historiker Cecilie Nielsen tager på jagt efter en helt særlig type guld, der måske fortæller historien om, hvornår Odin og den nordiske mytologi opstod i Danmark. Men der dukker uventede spor op, og de spor forbinder Odin til et krigerisk folk fra øst og selve hunnerkongen Attila. Mytologi og virkelighed bliver sværere og sværere at skille ad.

20:00  

Sydamerika med Simon Reeve
Sydamerika med Simon Reeve BBC-dokumentarserie fra 2020. (South America with Simon Reeve) Fra Venezuela til Tierra del Fuego. Simone Reeve rejser denne gang ned igennem Sydamerika. En rejse på over 6400 kilometer med nogle af verdens smukkeste landskaber. På den første etape starter han i Venezuela, hvor han besøger Roraimabjerget, der er over en milliard år gammelt. I Guyana oplever han en af verdens mest uberørte regnskove og ender sin tur i Fransk Guyana, hvor han tager på tur med den mystiske franske fremmedlegion.

TVR

18:00  

F for Får IV (2)
F for Får IV (2)

18:10  

Så er der tegnefilm
Så er der tegnefilm

18:30  

Kæledyrsligaen
Kæledyrsligaen Roger er en herreløs hund i den supermoderne storby Robo City. Da robotter overtager byen, opstår der kaos., og Roger ender sammen med den elegante, forkælede kat Belle. Katten og hunden er langt fra venner, men de må glemme alle deres fordommeog forskelligheder for at redde deres elskede hjem. Det umage par begiver sig ud på en farefuld og begivenhedsrig redningsaktion sammen med deres lodne venner - og en meget følsom robot - for at generobre byen.

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

22:40  

Kriminalkommissær Barnaby XIII (8)
Kriminalkommissær Barnaby XIII (8) Engelsk krimiserie fra 2010. (Midsomer Murders) "I form til mord". Barnaby lader sig overtale til at tage med sin kone på weekendophold på et kursted. Den garvede politimand er ikke meget for massage og flydetanke, så det er næsten en lettelse for ham, da der bliver begået et mord. Det bliver samtidig Tom Barnabys sidste sag - men heldigvis står der en ny Barnaby klar i kulissen... Tom Barnaby: John Nettles. Jones: Jason Hughes. John Barnaby: Neil Dudgeon. Instruktion: Renny Rye.

DR2

21:00  

The Aftermath
The Aftermath Britisk romantisk drama fra 2019. Rachael Morgan ankommer til Hamborgs ruiner i 1946. Hendes mand, obersten Lewis, har fået til opgave at genopbygge den ødelagte by. Lewis har bestemt, at de skal dele et hus med de tyske ejere, en enkemand og dennes datter. I den højspændte atmosfære bliver fjendskab og sorg afløst af lidenskab og forræderi. Medvirkende: Keira Knightley, Jason Clarke, Alexander Skarsgård m.fl. Instruktion: James Kent.

22:40  

Operarejsen II (7:7) - Følsom mave 40 år
Operarejsen II (7:7) - Følsom mave 40 år De tre venner har gemt det bedste og værste til sidst. De skal opleve Frederiks yndlingsopera. Men før de skal se den, skal de lige nå forbi verdens grimmeste by. Heldigvis har Allan har en plan... Men holder den? Og har Rasmus kun få år tilbage at leve i? Alt spidser til her i slutningen af Operarejsens anden akt.

23:25  

Troldspejlet special (7:10)
Troldspejlet special (7:10) 3D-briller, omsluttende arkademaskiner og introer som kunst. Da Luke Skywalker ordnede Dødsstjernen, var vi med i cockpittet på X-Wing-fighteren. Det var skelsættende og starten på en verden, hvor vi mere og mere bliver anbragt - og anbringer os selv - midt i fiktionen. Og intet er mere oplagt til det end computerspillet. I denne special følger Jakob Stegelmann simulationens udvikling fra Star Wars i 1977 til Virtual Reality i 2022, og ser på mange af de virkemidler, der skaber den effekt, vi søger i film og spil; ønsket om at være der selv.

23:55  

Den store Buster Keaton
Den store Buster Keaton Amerikansk dokumentar fra 2018. (The Great Buster) Buster Keaton (1895-1966) var en af USA's mest indflydelsesrige filmskabere og komikere. Kendt for sine stumfilm, falde på halen-komik og sit urokkelige pokerfjæs. Ved hjælp af nyrestaureret arkivmateriale og interviews med venner og samarbejdspartnere hædrer filminstruktøren Peter Bogdanovich det amerikanske komikergeni.

TVR
DR1

00:10  

Lewis: Mørket falder på
Lewis: Mørket falder på Engelsk krimi fra 2010. (Lewis: Falling Darkness) Det er halloween, men for retsmedicineren Laura Hobson får festlighederne en brat ende, da hun kaldes ud til gerningsstedet for et mord. Ofret er nemlig hendes gamle studiekammerat Ligiea, som Hobson skulle møde selv samme aften. Ligiea er fundet død med en pæl stukket gennem hjertet, og det bliver ikke det eneste makabre mord, som Lewis og Hathaway må forsøge at opklare. Lewis: Kevin Whately. Hathaway: Laurence Fox. Laura Hobson: Clare Holman. Instruktion: Nicholas Renton.

01:40  

Shetland V (3:6)
Shetland V (3:6) Britisk krimiserie fra 2021. Jagten på Sandys overfaldsmand går ind. Samtidig tager efterforskningen en voldsom drejning efter en chokerende tilståelse.

02:40  

Shetland V (4:6)
Shetland V (4:6) Britisk krimiserie fra 2021. Logan Creggan er bevæbnet og ude efter hævn. Perez må forsøge at finde ud af, hvad der er foregået, før Creggan finder frem til sit mål. Han får Shetlandsøerne lukket ned, og så går jagten ind på Creggan.

03:40  

Kærlighed til kanaler VI (7:10)
Kærlighed til kanaler VI (7:10) Britisk dokumentarserie fra 2018. (Great Canal Journeys) Skuespillerparret Timothy West og Prunella Scales er denne gang taget til Sydøstasien for at udforske kanaler og vandveje i Vietnam og Cambodja. I det nordlige Vietnam besøger de en flydende landsby og rejser ad den røde flod til hovedstaden Hanoi. Fra kano oplever de den overdådige natur ved Ninh Binh og fortsætter derefter sydpå til "Østens Venedig", Hoi An, der er kendt for sine fuldmånefestivaler.

DR2

01:35  

Gåden om vores himmelrum (1:3) - Guder og uhyrer
Gåden om vores himmelrum (1:3) - Guder og uhyrer Tysk dokumentarserie fra 2020. (Ancient Skies - Gods and Monsters) Himlen har altid haft stor indflydelse på menneskets tilværelse. Vi har brugt den til at navigere efter, bygge efter og til at definere selve tiden. Her dykker vi ned i vores besættelse af det gådefulde himmelrum, som engang blev forstået gennem myter, guder og overnaturlige væsner. Men som i dag observeres ved hjælp af astronomi og teknologi, som kan bringe os millioner af lysår væk og afsløre stjerner, der fødes.

02:30  

Gåden om vores himmelrum (2:3) - Jagten på centrum
Gåden om vores himmelrum (2:3) - Jagten på centrum Tysk dokumentarserie fra 2020. (Ancient Skies - Gods and Monsters) Mennesket har altid forsøgt at forstå himmelrummets hemmeligheder. Hvorfor bevæger det sig? Og hvor befinder Jorden sig mellem planeterne og stjernerne? Her tager vi ud på en rejse gennem 2000 års opdagelser, hvor ældgamle myter erstattes med en helt ny tankegang, og vi opfinder utrolige apparater for at kortlægge verdensrummet. Mens nogle få mennesker risikerer alt for at beregne vores sande placering i universet.

03:25  

Gåden om vores himmelrum (3:3) - Vores plads i universet
Gåden om vores himmelrum (3:3) - Vores plads i universet Tysk dokumentarserie fra 2020. (Ancient Skies - Gods and Monsters) Der har været øjeblikke i astronomiens historie, der vendte op og ned på vores opfattelse af verdensrummet. Vendepunkter, der fuldstændig ændrede, hvordan vi opfatter kosmos. De har forandret vores syn på Jorden. Og på vores plads i universet. Her er historien om en helt ny ære i astronomien - der beviser, at vores galakse ikke er den eneste i universet. Men blot én blandt mange.

TVR

01:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, HELSINGE.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0402035840